New year's resume

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Nja, åkte till Paris och Pip.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Kommer inte ens ihåg vad mina nyårslöften var, så antagligen inte.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Morfar.

5. Vilka länder besökte du?
Frankrike.

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Utlandsresa, och körkort!

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Oj, jag är skitdålig på datum. Men Paris, skolavslutningen, förra nyår och säkert massa annat.

8. Vad var din största framgång 2010?
Att jag hittills lyckats ta mig igenom matte c!

9. Största misstaget?
Att jag inte tagit tag i skolan tillräckligt mycket.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite småsjuk då och då och några vrickade fötter.

11. Bästa köpet?
Faktiskt ett par jeans på mellandagsrean, och lite annat smått.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Sorgligt nog alkohol och mat.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla mina vänner, familj och pojkvän, alla roliga fester och stunder.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Mikrofonkåt bland annat, den enda jag kan komma på just nu.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ungefär samma skulle jag tro.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Pluggat!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit mat ute.

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma med familjen under dagen och Marcus mormor och morfar under kvällen, och hela min släkt under juldagen.

19. Blev du kär under 2010?
Nej.

20. Favorittidning?
Läste nästan inga tidningar under året, Veckorevyn kanske.

21. Favoritprogram på TV?
DH, The big bang theory, Sex and the city, How I met your mother och One tree hill.. är lite av en serienörd.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej.

23. Bästa boken du läste i år?
Smuts av Katarina Wennstam.

24. Största musikaliska upptäckten?
The Beatles, har aldrig lyssnat ordentligt på dem förrän nu.

25. Något du önskade dig och fick?
En ny tv, pengar och hörlurar.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Ingenting jag kommer på nu.

27. Årets bästa film?
Ååh va svårt. Men jag måste väl ändå säga Harry Potter.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Firade med familjen och vänner.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Körkort!!

30. Vad fick dig att må bra?
Vänner, familj, Marcus, sommar.

Dag 7 – Min bästa vän

Jag har alltid varit i stort behov av att ha en bästa vän. Att rangordna mina vänner och alltid ha en på första plats, en som verkligen är bäst. Och jag har haft ett fåtal på första plats, och jag måste säga att de har verkligen varit allra bäst. Men ju äldre jag blir desto mer inser jag att det faktiskt inte gör någonting om det är en delad förstaplats. Det gör inte ens någonting att inte ha någon rangordning. Nu är jag bara glad över att jag har så pass många vänner som orkar med mig, och som faktiskt är så pass bra som de faktiskt är. Vissa kan jag prata med om allt, vissa är roliga att festa med, vissa får mig att skratta, vissa får mig att tänka till ordentligt, och alla är bra på olika sätt. Men sen finns det faktiskt ett fåtal som innehåller allt, och jag antar att det är de som är mina bästa vänner.

Dag 6 – Min dag

Min dag har varit perfekt. Sov länge och vaknade hos Marcus, spelade tv-spel, tog en sväng ner på stan för att ta hål i örat och göra ytterligare ett misslyckat försök att hitta en nyårsklänning, tittat på x antal avsnitt av Sex and the city och fått min jacka sålt för mycket, mycket mer än vad jag önskat. Att ta tillfället i akt och bara göra allt och ingenting, en perfekt dag för mig.

Dag 5 – Vad är kärlek

Här skulle jag kunna skriva ner en hel massa smörja. Men det känns inte riktigt som att jag kan sitta och föreläsa om vad kärlek är, jag tror att det är så olika för person till person. För mig är kärlek när man trivs så bra tillsammans med en person att man kan dela alla sina tankar och åsikter med den. När man kan prata om allt, och trots att man kanske inte delar samma humor eller åsikter kan man ändå hitta ett sätt att passa ihop och få det att funka. När man saknar personen för varje sekund man är ifrån varandra och när man trivs i varandras sällskap, utan att egentligen behöva göra någonting.

Dag 4 – Det här åt jag idag

Ännu ett av de tråkigare ämnena på listan. Men, i vilket fall så har jag inte ätit speciellt mycket idag. Makaroner och köttbullar, godis och en piggelin. Jag har däremot druckit ganska mycket vatten och annat med tanke på dagens tillstånd. Men, dagen är inte slut än, så förhoppningsvis ska jag väl lyckas pressa ner lite mer mat om en stund.

25/12

Julhelgen har varit perfekt. Jag har fått många fina saker och ätit tills jag blivit illamående. Nu har jag precis kommit hem från släktträff, och efter en lugn, trevlig dag taggar jag istället om för en mindre lugn kväll. Dags att dra ut och dansa bort julens alla kalorier.

Dag 3 – Mina föräldrar

Kan vara det absolut tråkigaste ämnet att läsa om. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst, men vem vill egentligen läsa om någon annans föräldrar?

Så jag säger bara så här. Mina föräldrar heter Pia och Göran. I 18 har har de lärt mig allt jag kan, de har stöttat mig när jag haft det svårt och de gett mig många skratt och roliga minnen. De är underbara och jag älskar dem över allt.

för många, många år sedan.

Dag 2 – Min första kärlek

Min första kärlek. Gud va svårt. Jag har väl varit "kär" miljoner gånger, ni vet, när man tyckte att någon var söt i mellanstadiet och därmed gick man runt och sa att man var kär. I högstadiet gick det över till att man konstant tänkte på personen, man kanske till och med pussades lite eller skickade gulliga sms till varandra, och sedan grät man när man insåg att kärleken inte var ömsesidig. Men var det riktig kärlek? Jag tror trots allt att min första riktiga kärlek var Marcus. Det var nog då jag insåg vad kärlek faktiskt var.

Dag 1 – Presentera mig själv

Mitt namn är Linnéa Andersson, har ganska nyss fyllt 18 (efter en lång, lång väntan), har en underbar familj, underbara vänner och är tillsammans med Marcus sedan tre år tillbaka.

Jag hatar egentligen att "presentera mig själv." I alla fall de bra sakerna, eftersom jag inte riktigt vet vad mina goda egenskaper är. Dåliga egenskaper kan jag komma på hundratals. Jag är oerhört klumpig, jag kladdar med mat och spiller alltid, jag är skitdålig på att svara på sms, jag har ett hemskt morgonhumör och så vidare. Bra egenskaper... jag är väldigt organiserad. Har allt i olika mappar, båda på datorn och alla papper, och jag hatar att inte ha städat. Jag är också väldigt social och på något sätt försöker jag alltid hitta gott i alla.

Dan före dan före dopparedan

Jag tog mig friheten att ta jullov en dag tidigare. Istället för att åka till skolan tidigt och göra absolut ingenting fick jag sova riktigt länge. Hela dagen har varit en perfekt början på jullovet. Bara ligga hemma i sängen med Sex and the city, kan det bli bättre? Jag har dessutom fått massvis med jobb under lovet, pengar pengar. 

Och bara för att alla andra gör det, kan väl jag också göra det. Får se hur långt jag orkar.

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

19/12

Naturkunskap - och matteplugg på en söndag. Jag kan egentligen lika gärna hänga mig direkt, kommer ändå inte klara något av det. Har liksom gett upp skolan just nu, tror att det kallas enorm skoltrötthet. Behöver lov, behöver sommar, behöver studenten, behöver sova...

Har haft en perfekt helg. Synd bara att den som vanligt ska ta slut alldeles för fort. Men, nu ser jag fram emot tre väldigt korta dagar i skolan, ett möte, kanske lite jobb och massa sömn, julmys och lov lov lov.


17/12

Avrundar en lång och hård vecka med en mysig filmkväll med härligt sällskap.

Once upon a time


Bernard och Bianca


13/12

Ni vet hur det är när man verkligen inte kan somna. Och desto längre man bara ligger där, desto mer stressad blir man. Man kollar på klockan stup i kvarten och man får bara mer och mer ont i magen av all stress. En sån natt hade jag inatt. Jag vet inte varför men jag kunde inte blunda i mer en tio sekunder. Så, timme efter timme låg jag klarvaken och tänkte på allt och ingenting, och när klockan visade halv fyra och jag ännu inte fått en blund bestämde jag mig för att jag verkligen inte ville gå upp om två timmar och stängde av alarmet. Då somnade jag. 

Sen vaknade jag vid tolv, helt färdig, och har knappt orkat ta mig upp ur sängen under hela dagen. Vågar knappt gå ut ur mitt rum med tanke på en magsjuk mamma... inte speciellt lockande. Novellanalysen är iallafall klar och jag har en gammal favorit på nedladdning, Bernard och Bianca. Och bäst bäst bäst av allt, den 8 maj drar jag och Marcus till Rhodos i en vecka. 


Mellan dig och mig, bara mellan dig och mig

Hemkommen från en trevlig kväll på Träslottet med god mat och gott sällskap.
Nu ska jag plugga! Superrolig lördaggskväll jag vet, men behövligt. Skulle pluggat hela dagen egentligen, men jag fastnade för DH och en miljon resor. Jag är uppväxt i en familj med höga krav på resor. Allting måste vara perfekt. Och tyvärr så har även jag kommit på mig själv med att allting verkligen måste vara perfekt. Det måste vara ett fint hotell, med stor pool, nära till havet, nära till centrum, gärna med en restaurang och liten affär, och... det måste vara BILLIGT också! Gissa om det är svårt att hitta. Men, jag ska fortsätta mitt letande.

Boys Like Girls

We'll scream loud at the top of our lungs
And they'll think it's just cause we're young
And we'll feel so alive
We'll scream loud at the top of our lungs
And they'll think it's just cause we're young
And we'll feel so alive

9/12

Jag tror jag håller på att gå in i väggen...
Just nu kan jag nog inte längta mer efter jullov och våren.

Söndagsärenden i all ära

Gårdagskvällen var hur trevlig som helst med mycket god mat och många goda skratt. Idag gick jag upp vid tolv, men enbart för en snabb frukost och sedan var jag tillbaka i sängen igen, fast denna gång med datorn i knät. Under dagens gång har jag uppdaterat facebook om och om igen, (även om det ändå aldrig händer någonting roligt), jag har även uppdaterat tradera, (även om det inte trillar in bud på mina saker stup i kvarten), jag har trånat efter resor till Rhodos och hittat det perfekta hotellet, (ska boka, ska boka, ska boka, snart...) och jag har kommit lite längre på mitt tal, (men är fortfarande lååångt ifrån klar, och har ingen som helst fantasi eller inspiration). Ganska händelserik dag med andra ord...

Christmascards


RSS 2.0