the road

Det fick bli en hemmadag idag. Magen-och huvudvärken ville inte gå över, så jag kände inte för att dra mig iväg till skolan. Istället ska jag vara duktig och plugga lite på matten och kanske börja läsa lite i min svenska klassiker Jane Eyre. Så det blir nog ännu en dag i sängen, ganska härligt faktiskt. Ska kanske följa med och handla sen också, så jag kan plocka på mig lite godsaker, en Ben and Jerry's skulle ju inte sitta fel.

Såg föresten en underbar, men ganska sorglig, film igår. The road, med Viggo Mortensen. Verkligen rekommenderad!


18.18

Migrän och mensvärk är nog bland det värsta som finns. Men att ha båda samtidigt är fan inte nådigt. Tänker nog inte gå från min säng en enda gång idag, det får blir Marcus och film hela kvällen. Påsklov skulle föresten inte sitta fel nu!

13.15

Kvällen hos Annika blev lyckad. Träffade massa nytt folk, och självklart alla godingar från klassen. Dagen idag har däremot varit mindre rolig. Vaknade sju i Annikas lilla stuga, och märkte att vi glömt stänga fönstret under natten. Så det var svinkallt, och samtidigt som jag var bakis och äcklig blev jag då även förkyld på köpet. Märkte snart även att jag hade träningsvärk i benen efter allt dansande. Vi bestämde oss iallafall för att ta bussen från Skåre till Karlstad, för att hinna med kvart över åtta bussen till Kristinehamn. Men vi märkte snart att bussen vi tänkte ta inte gick, vi missade bussen till Kristinehamn, och det var två timmar kvar tills nästa buss till Kristinehamn skulle gå. Så i en och en halv timme satt vi på mitt i city och käkade frukost.

Men nu är jag äntligen hemma igen. Har äntligen fått duscha och byta kläder, och bakfyllan har gått över för det mesta. Men trött som ett as är jag fortfarande. Och inte nog med detta så har jag psykologi prov på måndag som jag fortfarande inte pluggat ett skit på. Dags att sätta igång med det kanske.

Eftersom det inte blev några bilder från festen bjuder jag på en bild från Göteborg istället.

20.38

Ledig idag. Vilket ledde till att jag sov hos Marcus, och jag sov riktigt jävla länge. Somnade tolv, vaknade elva. Hur härligt som helst :) Under dagen var jag nere på stan och kollade lite, köpte ett snyggt halsband och en kajal på Lindex. Efter det gick jag hem till Emma, och sedan blev det ännu en härlig promenad ut till skärgårn. Det ska bli en rutin nu, en eller två gånger i veckan ska vi försöka med minsann, och antagligen mer framåt sommaren.

Nu hade jag tänkt att plugga lite psykologi, men märkte precis att alla böcker ligger kvar i Marcus bil. Inte bra.

17.31

Gårdagen spenderades till mesta del tillsammans med Emma. Under dagen tog vi en långpromenad ut till skärgårn i det härliga vädret, och under kvällen bakade vi en misslyckad kladdkaka och kollade på Den gröna milen. Sjukt bra film, och sjukt bra sällskap.

Idag har jag däremot inte gjort ett dugg. Eller jo, jag har suttit framför datorn, hittat några klänningar som jag tänkt sy om lite och läst ett kapitel i psykologiboken (vilket är ett kapitel av fem som vi har prov i nästa måndag). Det gick seriöst in och ut igen, för jag kommer inte ihåg ett dugg av vad det handlade om. Någonting om sorg. Även om psykologi är väldigt roligt och intressant, är det även väldigt flummigt vissa gånger, vilket gör det väldigt svårt att plugga på det.

Och på tal om ingenting så har jag kollat lite på vilka som kommer till Peace and love i år. Jag vet egentligen inte om jag är någon "festivaltjej", men alltså hade jag haft pengarna, då hade jag inte tvekat för fem öre. Grymt bra band!

Nog om allt. Nu blir det en promenad.


23.17

Otroligt skönt att ha varit ledig nu i två dagar. Det var vekligen behövligt, och det kom väldigt lägligt. De senaste veckorna har varit ganska intensiva, och stundtals jobbiga. Men nu känner jag mig redo att komma igång lite igen :) Igår gjorde jag ingenting förutom att jag låg i sängen och kollade på ungefär 15 OC-avsnitt. Men idag har jag iallafall varit lite mer hurtig och duktig. Tog en riktig långpromenad och lämnade ut några fler CVn, skrev klart engelskan och insändaren, och beställde dessutom hem lite grejer från HM.



<3

Älskade morfar. Nu har du äntligen fått komma hem till mormor igen, efter 10 år av längtan och väntan. Jag vet att du har det bra nu och det gör mig faktiskt glad. Men jag kommer sakna dig, det kan jag inte neka. Snälla, rara, knäppa morfar, som log och skrattade åt allt. Du log till och med lite i lördags, på sjukhuset. Men jag kommer inte minnas dig så som jag såg dig då, för det var inte du. Jag kommer minnas dig som den lyckliga, roliga morfar som lekte, skrattade och busade med oss barn, och som alltid var lika glad. Det är den personen jag alltid kommer minnas.

22.30

Alice i underlandet var enligt mig riktigt bra. Perfekta skådespelare, och med Tim Burton som regissör kan det ju inte bli annat än bra. Bra film, bra sällskap och massa godis. Inget att klaga på.

Idag har mest bara varit en ligga-i-sängen-och-kolla-på-tv-och-sitta-vid-datorn dag. Men vid fem åkte vi iväg till och hälsade på morfar. Påväg hem lyssnade vi på melodifestivalen på radion. Herregud, vad har Sverige för smak egentligen? Hemska låtar. Iallafall förutom Anna och Salem. Synd att Salem inte vann, men Anna var rätt bra hon med.


09.47

Har inte orkat skrivit på ett tag, eftersom min dator hemma knappt funkar. Men nu sitter jag i skolan och har världens segaste lektion, så jag passar på att blogga, kolla facebook och bloglovin. Det är rätt mycket att kolla minsann när man knappt har suttit vid datorn på en vecka.

Idag är det iallafall fredag, och jag, Sanna, Julia och Sofia ska på Alice i underlandet 18.10, och innan det ska vi käka på kebabhouse. Perfekt.

16.25

Återigen söndag. Tur att jag har studiedag imorgon eftersom jag knappt gjort någonting av allt plugg jag skulle gjort under lovet. Det är kanske dags att sätta igång med det nu. Men jag har iallafall haft en perfekt lov, och det skulle inte göra någonting att vara ledig några veckor till. Men om fyra veckor är det faktiskt påsklov, det är bara att börja räkna ner igen.

Igår var jag hos Sanna för att fira Julias 18-års dag, som egentligen var i tisdags. Men eftersom att vi inte hunnit fira henne under veckan fick det bli igår istället. Jag, Sanna och Sofia gav henne choklad, en chokladfabrik (haha), en kalender med bilder på oss och ett löfte om att bjuda henne på Alice i underlandet någon dag.







19.07

Vaknade upp imorse och skulle in i duschen, när jag märkte att lampan inte funkade. Sen märkte jag även att vattnet var kallt, inga lampor funkade någonstans, internet funkade inte, tvn funkade inte, laddaren till mobilen (som nästan hade slut på batteri) funkade inte... Jag märkte snabbt hur beroende man faktiskt är av el. Sån tur var så varade elavbrotten inte allt för länge.

Efter frukosten tog jag och Emma en långpromenad ut till skärgården. Eller, det var tänkt så iallafall men vi tröttnade vid Presterud. Haha. Så istället köpte vi en chipspåse och kollade på den tecknade Alice i underlandet. En bra men jävligt underlig film, undrar hur underlig den otecknade gjord av Tim Burton kan vara egentligen? Ska bli väldigt spännande att se, har nämligen bestämt mig för att se den någon dag.

Igår vann jag dessutom en skinnjacka på Tradera för 130+60 kr frakt.  Snygg, och perfekt för min plånbok.


RSS 2.0